Kolapaj med Bananfyllning

Serverar: 6-8 portioner

Denna paj kom jag på en dag när jag ville bjuda på något annorlunda till en fika.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 mogna bananer
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 msk smält smör
  • 2 msk grädde
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Kola
  • 100 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 2 msk sirap
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till pajskalet i en matberedare. Kavla ut mellan plastfolie och lägg i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i frysen ca 15 minuter.
    2. Fyllning:Mosa den ena bananen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, grädde, vetemjöl och bakpulver. Rör ner den mosade bananen. Skiva den andra bananen direkt i smeten.
    3. Häll i pajskalet,grädda i 175-200 grader,ca 35 minuter. Kola:Blanda smör, farinsocker och sirap i en kastrull låt koka upp under omrörning.
    4. Koka 3-4 minuter,tills det börjar tjockna. Häll försigtigt över pajen låt svalna.

    Liknande recept

    4.6
    10
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben