Kolapaj med hallon.

Serverar: 8-10 portioner

Något för den som gillar sötsaker.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kolasås
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk farinsocker
  • ¾ dl ljus sirap
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1pkt hallon
  • (Variera med björnbär, konserverade päron i skivor eller tranbär)
  • Instruktioner

    1. Pajskalet: Smält smöret, blanda i socker, mjöl och bakpulver, Tryck ut pajdegen i en pajform. Grädda i 200º i 15-20 min tills den börjar få fin färg.
    2. Kolasåsen: Blanda allt utom smöret i en vid kastrull, koka upp under omrörning och låt koka på svag värme i 25-30 min (gör kulprovet). När den kokat klart rör i smöret och låt kolasåsen svalna lite.
    3. Fyll pajskalet med frysta (eller färska) hallon, ringla kolasåsen över hallonen. Ställ pajen kallt, gärna i frysen. Ta fram ca 45 min innan den ska ätas om den stått i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    glitterem 8 augusti 2008

    Supergott! Kunde varit lite generösare med kolasåsen, men det är ju en smaksak, och dessutom lätt att reglera till nästa gång jag lagar den. Väldigt enkelt att laga, och en kul variation till de vanliga bärpajerna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben