Kolgrillad chimichurri-sandwich

En kolgrillad flankstek med chimichurri. Det självklara valet när grillsäsongen dragit igång.

Ingredienser

  • 200 g kött
  • 2 st ciabattabröd
  • 1 st ask bladspenat
  • 2 st tomater
  • 1 st lök
  • Salt
  • Peppar
  • Vinäger
  • Olja
  • Chimichurrin
  • 1 knippe persilja
  • 1 dl olja
  • 1 st chili
  • 1 knippe rosmarin
  • 1 st timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Vinäger
  • Instruktioner

    1. Börja med att skära tomater och lök i skivor. 2. Salta, peppra, och tillsätt olja och vinäger. 3. Börja sedan blanda chimichurrin. 4. Skär ned persilja, chili, timjan och rosmarin i en skål. 5. Tillsätt olja och vinäger och smaka upp med salt och peppar. 6. Dags att grilla. 7. Grilla ditt kött på hög värme i stekpanna eller på grillen. 8. Grilla det i ca 2-3 min på vardera sida (medium rare) innetemperatur 50 grader 9. Låt köttet vila i ca 15 minuter efter tillagning. 10. Grilla sedan ditt bröd i ca 30 sekunder på vardera sida. 11. Servera din smörgås med uppskivat kött, tomatsallad, bladspenat och den härliga chimichurrin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben