Kolgrillad biff med spansk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Grillat kött är härligt! Här serveras en biff tillsammans med en spansk inspirerad potatissallad.

Ingredienser

  • 4 skivor biff eller rostbiff à 150 g
  • Salt
  • Peppar
  • Spansk potatissallad
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 12 nykokta färskpotatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 12 oliver
  • 4 kvistar basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Ostkräm
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 0.5 dl fint riven lagrad ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Spansk potatissallad: Blanda olivolja och vinäger. Skiva i de varma, kokta färskpotatisarna i dressingen. Pressa i vitlöken.
    2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna och tomaterna i mindre bitar. Vänd i paprika, tomat och oliver i potatissalladen.
    3. Riv basilikan i mindre bitar och vänd ner. Tillsätt salt och peppar.
    4. Ostkräm: Blanda den fint rivna osten med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
    5. Grilla köttet och krydda med salt och peppar. Servera sedan med salladen och ostkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben