Kolja i ägg- persiljesås med kokt potatis och gröna ärtor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Går även bra med torsk.

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 4 ägg
  • 400 g ärtor
  • Ca 600 g koljafilé
  • 2 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1½ krm vitpeppar
  • ½ kruka persilja
  • Instruktioner

    1. Koka potatis.
    2. Koka äggen tills de är medelhårda, ca 7-8 minuter.
    3. Häll upp ärtorna i en skål. Slå över hett vatten från vattenkokaren och häll av vattnet när ärtorna tinat.
    4. Skär koljafilererna i portionsbitar. Strö över salt låt det dra.
    5. Smält smör i en vid panna med höga kanter. Rör sedan ner vetemjöl till en slät redning. Vispa ner mjölk, lite i taget, samt vatten och crème fraiche. Tillsätt fiskbuljongen och vitpeppar. Koka upp. Såsen bär vara ganska tjock eftersom fisken avger vätska.
    6. Lägg ner fisken i såsen, sänk värmen och låt sjuda på svag värme i ca 6-7 minuter, eller tills fisken är klar. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.
    7. Skala äggen och grovhacka eller mosa lätt med gaffel. Finhacka persilja. Strö ägg och persilja över fisken i pannan. Vänd om försiktigt.
    8. Servera direkt med kokt potatis och ärtor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben