Torsk i ägg- och persiljesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott och enkelt

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 2 ägg, hårdkokta, hackade
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka ägg och hacka äggen och persiljan, samt dela torskfilèen i fyra bitar.
    2. Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sedan buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omröring och låt koka ett par minuter. Lägg ner torskbitarna och sjud ytterligare cirka fem minuter.
    3. Tillsätt vitpeppar, de hackade äggen och persiljan och låt allt bli varmt.
    4. Gott med kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LYJons62 17 oktober 2014

    Mycket godare för gommen än för ögat. Det kan se lite blekt och tråkigt när man lagt upp rätten på tallriken, men det smakar otroligt gott. Alla tog mera av. Till och med barn som brukar rynka på näsan för fisk tyckte jättemycket om den här. Servera gärna med en grönsallad, tomater eller rivna morötter så blir det ännu godare och lite färggladare att servera.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben