Sej med ägg- och persiljesås

Serverar: 8 portioner

Gött alltså

Ingredienser

  • 2 Purjolökar
  • 600 g Sejfilé (går bra med annan fisk också)
  • 1 Citron
  • Salt och Peppar
  • Olivolja
  • Äggsås
  • 0,5 Gul lök
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Vetemjöl
  • 1 dl Mjölk
  • 0,5 liter Flytande fiskbuljong
  • 2 Ägg
  • 2 msk hackad Persilja
  • Instruktioner

    1. Skiva purjolöken och lägg den i en form. Skölj av fiskfiléerna och lägg dom på purjolöken. Lägg på citronskivor från halva citronen, blandpersilja, salt och peppar. Ringla över olivolja. Sätt in i ugnen på 170 grader i ca 15 minuter.
    2. Äggsås: Hacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken. Rör ner mjöl och sedan mjölken, Vatten och fiskfonden. När fisken är klar - häll av fiskspadet och rör ner det i såsen.
    3. Hårdkoka och hacka äggen och blanda ner de i såsen, men dra kastrullen från plattan först. Avsluta med persilja. Ta bort de ugnsbakade citronerna och lägg på nya citronskivor över fisken. Häll såsen över fisken. Servera med kokt potatis eller potatismos

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 29 oktober 2007

    Det verakg gott. Måste prova vid tillfälle.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben