Ägg- och ansjovislåda

Serverar: 4 portioner

God vickningsrätt med kall öl...eller på påskbordet...den är inte heller fel på julbordet...

Ingredienser

  • 250 g, fryst hel spenat
  • ½ msk ansjovisspad
  • 2 purjolökar
  • Smör
  • 2-3 tomater i skivor
  • Dill, finhackad efter smak
  • 4 ägg
  • 125 g ansjovisfiléer
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Tina spenaten. Häll av vätskan och lägg spenaten i botten på en välsmord ugnssäker form. Droppa lite ansjovisspad över.
    3. Hacka och fräs löken mjuk. Lägg lök och tomatskivor över spenaten. Strö över dill.
    4. Gör fyra små fördjupningar som äggen kan få glida ner i. Lägg ansjovis runt äggen.
    5. Grädda i ugnen ca 10 minuter, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnande

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben