Mockarutor (ägg- och mjölkfria)

I dagens läge finns det ju både äggallergiker liksom mjölkallergiker. Det finns ju även veganer så detta är ett perfekt recept för den som gillar mockarutor (kärleksmums, snoddas o.s.v.).

Ingredienser

  • 6 dl Socker
  • 9 dl Vetemjöl
  • 4 msk Kakao
  • 4 tsk Vaniljsocker
  • 4 tsk Bakpulver
  • 300 g Vegetabiliskt margarin (smält)
  • 1,5 dl Sojagrädde
  • 3 dl Sojamjölk
  • Glasyr
  • 225 g Vegetabiliskt margarin (smält)
  • 3 msk Vatten
  • 4 msk Kakao
  • 6 tsk Vaniljsocker
  • 10 dl Florsocker
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    Vispa ihop de torra ingredienserna och se till att de blandar sig väl. Smält margarin och tillsätt det tillsammans med sojagrädde och sojamjölk till de torra ingredienserna. Vispa blandningen väl och häll i en smord och strödd långpanna. Grädda på 200 grader i 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna samtidigt som du gör glasyren genom att smälta margarinet och tillsätta vatten, kakao, vaniljsocker och florsocker under omrörning. Häll glasyren över kakan och garnera med ett lager kokos. Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben