Koreansk grillad BBQ-taco

Serverar: 4 portioner

Ny "taco"-variant. Supergod!

Ingredienser

  • Ca 400 g "vegokött", sojabitar eller liknande
  • Koreansk grillsås
  • ½ dl ketchup
  • ½ dl japansk soja
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk srirachasås (koreansk chilisås)
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Servering
  • 4 tortillabröd
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 2 avokador, mosade
  • Eventuellt picklad rödlök
  • 1 msk sesamfrön, torrostade
  • 1 lime, i klyftor
  • Eventuellt ½ kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till grillsåsen. Vänd runt sojabitarna i såsen och marinera i minst 30 minuter, gärna längre. Trä vegobitarna på spett och grilla till fin färg.
    2. Värm tortillabröden på grillen och fyll med vegobitar, salladslök, avokado och picklad rödlök. Strö på sesamfrön och pressa över limesaft. Servera eventuellt med färsk koriander.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben