Korintkakor

Serverar: 30 portioner

Små och ganska oansenliga är dessa kakor - men ack så goda!

Ingredienser

  • ½ dl korinter
  • 1 ½ - 2 dl vetemjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 litet ägg
  • Instruktioner

    1. Skölj korinterna i varmt vatten. Låt dem ligga ca 30 minuter så de sväller något och blir mjukare. Torka dem väl. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda korinter, vetemjöl, potatismjölet, bakpulver och socker. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt ägget. Arbeta ihop allt till en deg.
    3. Forma små runda bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut dem med gaffel så att det bildas ett randigt eller rutigt mönster.
    4. Grädda kakorna i ugnen ca 10 minuter eller tills de har fått en svagt guldgul färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben