Korintkakor med citron

Serverar: 50 portioner

Goda småkakor slår det mesta! De här korintkakorna med smak av citron är perfekta ”bjudkakor” – en sats ger ca 50 stycken. Spara några i frysen och plocka fram när det är dags för adventsfika. Älskas av både små och stora gäster.

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl korinter
  • Skal av 1 citron
  • 150 g rumstempererat smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk
  • Till utbakning
  • ca 2 dl strösocker
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, vanilj, bakpulver och korinter i en bunke. Riv citronskalet och blanda ner det. Blanda ner matfettet, grädden och mjölken och arbeta ihop till en deg. Ta upp den på en bänk och dela degen i 2 delar och rulla ut varje del till en rulle ca 25 cm lång. Linda in dem i plastfolie och lägg dem i kylen så att de går lätt att skära. Sätt ugnen på 225°C. Utbakning: Häll sockret på en tallrik. Skär degen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg en skiva i taget i sockret och tryck ut den till en tunn kaka ca 8 cm i diameter. Vänd i sockret. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben