Korintkakor

Serverar: 30 portioner

När mamma Gulli, mormor Edla eller farmor Lisa bjöd på "kafferep" var Korintkakor en av "Sju sorters kakor" på kakfatet. Goda tyckte vi barn...

Ingredienser

  • 1/2 dl korinter
  • 1 1/2 - 2 dl vetemjöl
  • 3 msk potatismjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 3/4 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 litet ägg
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Skölj korinterna i varmt vatten. Låt dem ligga ca 30 minuter så de sväller något och blir mjukare. Torka dem väl. Blanda korinter, vetemjöl, potatismjölet, bakpulver och socker. Finfördela smöret i mjölblandningen och tillsätt ägget. Arbeta ihop allt till en deg. Trilla till små runda bollar. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut dem med gaffel så att det bildas ett randigt eller rutigt mönster. Grädda kakorna i ugnen ca 10 minuter eller tills de har fått en svagt guldgul färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben