Korv à la greve Stroganoff
Låt greve Stroganoffs klassiska ryska recept låna mustighet och smak till den svenska falukorven! Till det ryska hör ättiksgurkor och gräddfil som ger sting åt såsen.
Ingredienser
400 g falukorv
2 gula lökar
1 msk smör eller margarin
1½ msk vetemjöl
3-4 dl köttbuljong
2 tsk äkta soja
3 msk tomatpuré
1-2 ättiksgurkor
2-3 msk gräddfil
Instruktioner
- Dra skinnet av korven och skär den i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka löken ganska fint.
- Smält matfettet i en gryta. Tillsätt korv och lök och låt det brynas en stund. Strö över mjöl och rör om.
- Späd med buljong under omrörning. Låt grytan sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt soja och tomatpuré och låt det hela koka upp. Skär ättiksgurkan i små tärningar och häll ner den i grytan.
- Ta grytan från värmen och tillsätt gräddfilen under omrörning. Servera genast.
- Servera med kokt potatis eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Det här var gott!! Vi hade saltgurka istället ättiksgurka men det var gott med den också.
Det var gott, kändes inte så stabbig som det gärna blir med grädde.