Korv à la greve Stroganoff

Serverar: 4 portioner

Låt greve Stroganoffs klassiska ryska recept låna mustighet och smak till den svenska falukorven! Till det ryska hör ättiksgurkor och gräddfil som ger sting åt såsen.

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3-4 dl köttbuljong
  • 2 tsk äkta soja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1-2 ättiksgurkor
  • 2-3 msk gräddfil
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av korven och skär den i centimetertjocka strimlor. Skala och hacka löken ganska fint.
    2. Smält matfettet i en gryta. Tillsätt korv och lök och låt det brynas en stund. Strö över mjöl och rör om.
    3. Späd med buljong under omrörning. Låt grytan sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt soja och tomatpuré och låt det hela koka upp. Skär ättiksgurkan i små tärningar och häll ner den i grytan.
    4. Ta grytan från värmen och tillsätt gräddfilen under omrörning. Servera genast.
    5. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Pirkko 24 mars 2009

    Det här var gott!! Vi hade saltgurka istället ättiksgurka men det var gott med den också.

    berggrenskan 26 mars 2009

    Det var gott, kändes inte så stabbig som det gärna blir med grädde.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben