Korv och makaronilåda med morotssallad

Serverar: 2 portioner

Toppengott till vardags

Ingredienser

  • 2 ½ dl makaroner, gärna idealmakaroner
  • 150 g falukorv
  • 5 salladslökar
  • 2 tsk matfett
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl riven ost
  • Morotsallad
  • 1 äpple
  • 2 morötter
  • 1 klyfta vitkål
  • ½ dl mild naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225 grader Koka makaroner i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag. Skär korven i tärningar och salladslöken i bitar.
    2. Fräs korv och lök i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter. Blanda makaroner, korv och lök och häll över i en ugnssäker form. Vispa ägg och mjölk i en skål. Salta och peppra lätt och häll äggstanningen över fyllningen i formen. Strö över osten. Grädda mitt i ugn i ca 20 minuter, tills äggstanningen är klar.
    3. Morotsallad: Blanda rivet äpple, rivna morötter, riven vitkål med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera till makaronilådan. Receptet kan enkelt fördubblas

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben