Korv och mos i lyxförpackning

Serverar: 4 portioner

En jättegod allt-i-ett-gratäng med skivad eller strimlad falukorv. Använd gärna en smakrik riven ost, den passar både till gratinering och i potatismoset.

Ingredienser

  • 10 potatisar, mjölig sort
  • 2 dl riven parmesan
  • 50 g smör
  • 2-3 dl gräddmjölk (hälften mjölk och hälften grädde)
  • Salt
  • Nymalen vitpeppar
  • 1 stor gul lök
  • 100 g färska champinjoner
  • Ca 10 cocktailtomater
  • 800 g falukorv
  • 3 msk fransk ljus senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl riven ost, gärna en lite mer smakrik sort
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. Blanda ner den rivna parmesanen och tillsätt smöret och gräddmjölken. Smaka av moset med salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 175º.
    3. Skala löken och skiva den tunt. Skiva champinjonerna. Dela tomaterna i halvor.
    4. Skär korven i skivor eller strimlor och blanda med senap, tomatpuré, lök, svamp och tomater.
    5. Lägg upp moset i ena sidan av en eldfast form och falukorvsblandningen i den andra. Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben