Mos med strimlad korv och lök

Serverar: 4 portioner

Snabb och enkel middagsrätt.

Ingredienser

  • Mos
  • 1 kg potatis
  • 1 msk smör
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Korvpytt
  • 400 g falukorv
  • 2 gula eller röda lökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Mos: Koka potatisen. Skala och skär den först i mindre bitar, så kokar den mjuk fortare. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör. Krydda moset med lite salt och vitpeppar.
    2. Strimla korv, lök och champinjoner. Fräs alltsammans ett par minuter och häll på grädden. Låt det hela koka ihop i 2–3 minuter. Krydda med salt och peppar.
    3. Lägg upp moset på varma tallrikar. Toppa med korvblandningen. Servera gärna med gröna ärter och strimlad färsk röd paprika för extra färg och nyttighet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 10 december 2008

    Det funkade lika bra till kokt potatis, ökade på mängden grädde bara. En enkel och god vardagsrätt. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben