Äppelkryddat mos med fläsk och lök

Serverar: 4 portioner

Det tyska namnet för den här rätten, Himmel und Erde, betyder ”himmel och jord”. Det syftar på ingredienserna som kommer från både skyn och jorden. Traditionellt serveras denna rätt i Tyskland till blodkorv.

Ingredienser

  • 4 medelstora potatisar
  • 4 skivor rökt fläsk eller bacon
  • 2 äpplen
  • 2½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • ½ malen muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och äpplena. Skär potatisen i tärningar och skiva äpplena. Koka upp vattnet med saltet. Tillsätt potatis- och äppelbitarna samt sockret. Låt det koka under lock ca 10 minuter tills potatisen är mjuk. Häll av vätskan. Håll varmt.
    2. Strimla och stek fläskbitarna knapriga och låt fettet rinna av. Skala och skiva löken och stek den mjuk i fettet som är kvar i pannan.
    3. Lägg potatis- och äppelblandningen i en skål. Rör ner smöret och smaksätt med riven muskotnöt. Toppa med fläskbitarna och löken.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 18 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben