Korv Stroganoff à la Monel

Serverar: 4 portioner

Det ultimata Stroganoffreceptet med bl.a. gräddfil, senap och chilisås. Det blir mycket sås eftersom vi älskar sås i vår familj.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g falukorv
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk idealmjöl
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk senap
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl gräddfil
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och finstrimla korven.
    2. Fräs lök och korv så det får lite färg. Strö över paprikapulver och vetemjöl. Rör om snabbt, så att paprikan inte bränns. Tillsätt övriga ingredienser och låt rätten puttra på svag värme i ca 5 minuter. Späd ev med vatten om såsen är för tjock. Krydda.
    3. Servera med ris, en god sallad och ett gott bröd.
    4. Tips: Variera genom att blanda ner lite färska champinjoner eller lite röd paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Nickegbg 20 april 2008

    Gott och jättelätt. Tog chilisås istället för tomatpure och bytte ut paprikapulver mot cayennepeppar. På det sättet blev mera "bite" i stroganoffen, dock mindre barnvänlig kanske.

    gingpa 13 april 2011

    Tyvärr blev inte detta en "hit" enligt min smak. Fruktansvärd syrlig smak, näst intill oätligt. Efter att jag tillsatt ketchup och socker gick den att äta. Får prova ett annat recept på Korv Stroganoff nästa gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben