Korv Stroganoff med purjolök

Jag kommer ihåg mammas Korv Stroganoff, och letade på nätet efter recept, och hittade det här jättegoda på curious.nu.

Ingredienser

  • 600 g ekologisk falukorv
  • 2 purjolökar (eller gula lökar)
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 msk tomatpuré
  • svartpeppar
  • Ev salt
  • Majsstärkelse
  • Ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Strimla korven och purjon. Fräs korv och purjo i lite olivolja. Blanda ner tomatpuré och fräs någon minut till. Häll på matlagningsgrädden, koka upp och red med maizena till önskad simmighet. Servera med ris och tomat/gurka eller en sallad.
    2. För en smalare variant, byt ut grädden mot mjölk och använd maizena för att få lite tjockare sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben