Korvgratäng

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl chilisås
  • 100 g gratängost
  • 2 dl ris
  • Instruktioner

    1. Koka riset i dubbel mängd i saltat vatten. Skär korven i små kuber. Hacka löken. Fräs korv och lök i stekpanna så de får färg. Tillsätt tomater och chilisås. Koka upp, tillsätt crème fraiche och grädden. Salta och peppra.
    2. Smörj en eldfast form. Lägg riset runt kanterna och slå korvgrytan i mitten. Strö över gratängost. Ställ in i ugnen i 225 grader. Låt stå tills osten fått gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    5
    20 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben