Korvgratäng

Serverar: 6 portioner

Svensk mat på schemat..... Korv går att variera till mängder av olika rätter, här är en variant om tonåringar själva får välja.......

Ingredienser

  • 1 ring falukorv
  • 400 gram broccolibuketter
  • 1 burk pastasås
  • 4 färska tomater
  • 1 gul lök
  • 250 g riven hushållsost
  • Chilipulver
  • Vitlökspeppar
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Paprikapulver, för färgens skull
  • Pasta till 6 personer
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Dela falukorven i två delar och skär skåror i den med 1 till 2 centimeters mellanrum. Lägg upp den på ett ugnssäkert fat.
    3. Hacka löken och bryn den tillsammans med broccolin i en stekpanna. Lägg ner blandningen tillsammans med korven.
    4. Blanda kryddorna med pastasåsen och provsmaka tills du är nöjd. Häll pastasåsen över korven.
    5. Dela tomaterna och lägg upp dem snyggt i korvfatet. Riv osten och strö den på alltsammans. Använd paprikapulver för att få vacker färg.
    6. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
    7. Servera med kokt valfri pasta.

    Liknande recept

    5
    20 min
    3-4
    2

    Kommentarer (1)

    flabban 19 oktober 2008

    En jättegod gryta. Jag tärnade falukorven istället för att skåra den. Funkade lika bra. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben