Korvgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En korvgryta blir en både god och snabblagad rätt som är bra att ta till när man har riktigt bråttom. Gör du den med djupfrysta grönsaker är den klar på ca 15 minuter.

Ingredienser

  • 400 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 2 syrliga äpplen
  • 1 pkt djupfrysta, blandade grönsaker, ca 400 g
  • 2 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 krm timjan
  • 2 msk hackad persilja
  • ev salt
  • ev vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av korven och skär den i skivor eller tärningar. Skala och skiva löken. Skölj och skala ev äpplena, skär dem i klyftor eller tärningar.
    2. Lägg äpplen, lök och grönsaksblandning i en tjockbottnad gryta. Blanda tomatpuré och vatten och häll detta över. Låt allt koka upp och sakta sjuda ca 10 minuter. Lägg då i korven och låt den sjuda med och bli genomvarm, ca 5 minuter.
    3. Smaksätt grytan med timjan och strö över persilja. Tillsätt ev litet salt och peppar - det beror på hur kraftig smak korven har. Servera rätten direkt ur grytan med kokt potatis, pasta eller ris.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Korvgryta
    Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt in...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben