Korvgryta

Serverar: 4 portioner

Snabbt, enkelt och gott.

Ingredienser

  • 400 g fast potatis
  • 1 st purjolök
  • 2-3 klyftor vitlök
  • Olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kidneybönor
  • 340 g majs
  • 3-4 korvar, kryddade eller inte det väljer du själv
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    Skala potatis, lök och vitlök. Klyfta potatisen och hacka löken och vitlöken. Hetta upp olja i en gryta och fräs potatis och lökarna en stund. Tillsätt tomater och buljongtärning. Sjud under lock tills potatisen känns färdig, ca 10 min. Skölj bönorna under kallt vatten, låt majsen rinna av. Skär korvarna i slantar. Blanda ner korv, bönor och majs i grytan. Smaka av med salt och cayenne, hetta upp och servera med bröd.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Korvgryta
    Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt in...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben