Korvgryta à la stroganoff

Serverar: 4 portioner

Stroganoff kan tillagas på olika sorters kött. Här med korv, en mkt god korvgryta!

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2 röda lökar
  • Smör eller margarin till stekningen
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk kalvfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • Till serveringen
  • 2 dl långkornigt ris
  • 2 gula paprikor
  • 1 knippa persilja
  • 100 g salladskål (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla den röda löken fint. Smält lite matfett i en stekgryta och fräs löken mjuk under omrörning.
    2. Skär korven i stavar eller tärningar och lägg ner dem i grytan. Låt allt fräsa 5-10 minuter. Smaksätt med salt och svartpeppar.
    3. Tillsätt tomatpuré, fond och crème fraiche och koka samman ett par minuter. Späd med mjölken och låt allt bli varmt.
    4. Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Blancera den ev i 2 min kokande lättsaltat vatten, låt rinna av och blanda med det färdiga riset. Strö rikligt med persilja över och ev lite finhackad salladskål. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben