Korvgryta med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Korv är enkelt att tillaga och smakar gott. I sällskap med härligt nyttiga rotfrukter så får man dessutom en hälsosam måltid.

Ingredienser

  • 6 wienerkorvar
  • 1 stor gul lök
  • 2 purjolökar
  • 5-6 morötter
  • 500 g kålrabbi
  • 2 msk olja
  • 7½ dl grönsaksbuljong
  • Ett par kvistar färsk mejram
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Ansa purjolöken, snitta upp den längs med och skölj den noga. Skär den snett i 2 cm breda bitar. Skala, skölj och skär morötterna i skivor. Skala, skölj och tärna kålrabbin.
    2. Hetta upp oljan i en stor gryta. Låt först löken svettas ett par minuter i oljan. Tillsätt sedan de förberedda grönsakerna och låt dem fräsa med en stund. Häll på grönsaksbuljongen och låt allt koka upp. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    3. Skölj mejramkvistarna, skaka dem torra mot hushållspapper. Nyp av bladen från två kvistar och hacka dem grovt. Blanda ner hacket i grönsaksröran. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skär korvarna lite på snedden i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg ner dem när det återstår 5 minuter av koktiden. Smaka av med vinäger.
    5. Garnera med mejram och servera med exempelvis potatisbullar, kokt potatis eller potatismos.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben