Korv är enkelt att tillaga och smakar gott. I sällskap med härligt nyttiga rotfrukter så får man dessutom en hälsosam måltid.
Ingredienser
6 wienerkorvar
1 stor gul lök
2 purjolökar
5-6 morötter
500 g kålrabbi
2 msk olja
7½ dl grönsaksbuljong
Ett par kvistar färsk mejram
½-1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
Instruktioner
- Skala och finhacka löken. Ansa purjolöken, snitta upp den längs med och skölj den noga. Skär den snett i 2 cm breda bitar. Skala, skölj och skär morötterna i skivor. Skala, skölj och tärna kålrabbin.
- Hetta upp oljan i en stor gryta. Låt först löken svettas ett par minuter i oljan. Tillsätt sedan de förberedda grönsakerna och låt dem fräsa med en stund. Häll på grönsaksbuljongen och låt allt koka upp. Lägg på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
- Skölj mejramkvistarna, skaka dem torra mot hushållspapper. Nyp av bladen från två kvistar och hacka dem grovt. Blanda ner hacket i grönsaksröran. Smaka av med salt och peppar.
- Skär korvarna lite på snedden i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg ner dem när det återstår 5 minuter av koktiden. Smaka av med vinäger.
- Garnera med mejram och servera med exempelvis potatisbullar, kokt potatis eller potatismos.
Liknande recept
Kommentarer (0)