Korvgryta med rotfrukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Billigt allternativ

Ingredienser

  • 600 g Scan Lantkorv
  • 400 g potatis, i stora tärningar
  • 200 g morot, i tärningar
  • 200 g rotselleri, i tärningar
  • 1 gul lök, klyftad
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 kruka dill
  • Instruktioner

    Skär lantkorven i bitar. Fräs korv, potatis, lök och rotfrukter i lite smör i en gryta. Tillsätt buljong så att det täcker. Häll i grädden och låt sjuda tills rotfrukterna är mjuka ca 15 min. Smaka av med riven pepparrot, dill, salt och peppar. Häll eventuellt av buljongen och mixa den skummig. Häll tillbaka buljongen i grytan. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben