Korvgryta stark och mild

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme

Allt i samma gryta, men vinkla sleven till de milda eller starka korvarna.

Ingredienser

  • 4-6 chorizo
  • 1 paket grillkorv
  • 12-15 potatisar
  • 3-4 ganska stora morötter
  • 1 kålrot
  • 3-4 tärningar grönsaksbuljong
  • 1-2 burkar krossade tomater (eller hacka egna)
  • 1-2 gula lökar
  • 2 lagerblad
  • Hela pepparkorn
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala alla rotsaker och skär i ungefärligt lika stora bitar. Börja med kålroten då den tar lite längre tid på sig att bli mjuk.
    2. Lägg alla rotfrukter i en gryta med vatten som inte riktigt täcker och koka upp under lock. Dra ner temperaturen lite, det ska bara småkoka.
    3. Slanta all korv (dela chorizon i halvor om man vill kunna skilja på korvarna enklare) och lägg i grytan. Hacka löken i önskad storlek och lägg i den och tomater, buljong, lagerblad, peppar och salt.
    4. Koka upp och dra ner tempen igen, låt småkoka i ca 20 minuter, eller tills alla rotfrukter är mjuka.
    5. Servera som den är eller kanske med en grönsallad bredvid, eller ångad broccoli/blomkål vis sidan av.
    6. (Spadet som blir är jättegott att dricka/äta om man är lite krasslig och inte vill äta men ändå behöver få i sig lite näring.)

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben