Kräftbrulé med dill

Serverar: 4 portioner

Den här krämiga puddingen med kräftstjärtar, dill och löjrom är en perfekt förrätt eftersom du kan laga den dagen före servering.

Ingredienser

  • 150 g tinade kräftstjärtar utan skal
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk, 3%
  • 4 ägg
  • 3 msk hackad dill
  • 2 krm nystötta fänkålsfrön
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Till garnering
  • 50 g löjrom
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Tina kräftstjärtarna och låt dem rinna av noga. Ta eventuellt undan 4 fina stjärtar till garnering. Fördela resten av kräftstjärtarna i portionsformar.
    2. Sätt ugnen på 150º.
    3. Koka upp grädden och mjölken.
    4. Knäck äggen i en bunke. Häll över den varma gräddmjölken och vispa under tiden. Blanda i dill, fänkålsfrön, peppar och salt.
    5. Häll den varma äggstanningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Låt brüléerna kallna och förvara dem övertäckta i kylen.
    6. Garnera med kräftstjärtar, löjrom och dill vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben