Kräftfylld lax med dillsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel men väldigt god laxrätt.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 170 g kräftstjärtar
  • ½ dl majonnäs (jag använde lätt)
  • 1 dl crème fraiche (jag använde lätt)
  • Vitpeppar
  • Dillsås
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl hackad dill
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär en skåra på längden mitt i varje laxbit och lägg över laxen i en smord ugnsform. Hacka kräftstjärtarna grovt och blanda med majonnäs, crème fraiche och peppar. Fördela fyllningen i laxen och baka i ugnen i 12 minuter.
    2. Koka upp grädde och buljongtärning. Vispa i crème fraiche och koka upp under omrörning. Smaka av med citron, dill, salt och peppar. Servera med kokt eller pressad potatis, ärtor och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben