Lax med räkor och dillsås

Serverar: 4 portioner

Underbar och snabblagad festlax med pressad potatis.

Ingredienser

  • Fisk
  • 700 gram lax (del av en laxsida)
  • Fyllning
  • 300 gram skalade räkor(räkor på burk i saltlag går bra)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill (djupfryst går bra)
  • 1 krm cayennepeppar
  • Dillsås
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 ½ dl hackad dill (fryst går bra)
  • 1 ½ dl vitt vin
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Fisken: Skär laxsidan i 4 bitar. Gör ett snitt längs med skivan men ej helt igenom. Fyllningen: Hacka de avrunna räkorna fint och rör ihop med övriga ingredienser. Lägg en dryg matsked av röran i skåran på varje laxbit. Grädda ca 15-20 min beroende på laxbitarnas tjocklek.
    2. Såsen: Blanda crème fraiche, grädden och buljongtärningen i en kastrull. Koka upp och rör om så att buljongtärningen löser sig. Blanda ner dillen och smaka av med vinet. Låt såsen bli riktigt varm innan den serveras.
    3. Servera med pressad potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tess1987 15 februari 2010

    GOTT.!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben