Citronpepparkryddad lax med sparris och sockerärtspotatis och en räk och dillsås på Cream Fraiche

Trodde jag läst receptet någonstans men inte kommit ihåg vart. Min sambo beställde rätten som vi lagat i ett antal år till nästa dag jag var ledig, men när vi satt och diskuterade receptet visade det sig att vi gjorde rätten lite olika. Så kanske har vi hittat på receptet själva, kanske med nån inspiration utifrån.

Ingredienser

  • Lax
  • Salt
  • Citronpeppar el vitpeppar och citronsaft
  • Kokt potatis
  • Grön sparris (på burk)
  • Sockerärtor
  • Cream fraiche
  • (Matlagningsgrädde)
  • Dill
  • Räkor (el kräftstjärtar) färdigskalad i lag
  • Buljongtärning
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Krydda laxen med salt och citronpeppar och stek, låt eventuellt gå färdig i ugn, om man använder dom färdiga bitar som finns. Vid en hel filé går det även bra att helt baka den i ugn.
    2. Värm på den färdigkokta och delade i 3-4 cm stora bitar potatisen i en stekpanna (behöver inte få färg) och vänd försiktigt ner sparris (delad om den är väldigt lång) och sockerärtor.
    3. Koka upp lika mycket cream fraiche och matlagningsgrädde om du valt att använda matlagningsgrädde (det går även att reda av spadet från sparrisen), smaksätt med valfri buljongtärning (ex. fisk eller höns), salt, vitpeppar och dill. Strax före servering läggs räkorna (el kräftstjärtar) i (till vardagsreceptet använder jag färdigskalade räkor (el kräftstjärtar) i lag).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben