Kräftor och skinka i gräddsås

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt svängs den här rätten ihop.

Ingredienser

  • 2 dl fiskbuljong
  • 1 msk vetemjöl
  • 60 g matfett
  • 4-5 salladslökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 100 g rökt skinka i tärningar
  • 10-15 havskräftsstjärtar eller 200 g räkor, skalade
  • 1 dl kaffegrädde eller matlagningsgrädde
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 250 g grön fettuccine, bandspaghetti, kokt
  • Instruktioner

    1. Blanda 1 dl fiskbuljong och vetemjöl och ställ åt sidan. Hetta upp matfett i en stor gryta och fräs lök och vitlök i ca 2 minuter. Tillsätt vin och 1 dl fiskbuljong och koka upp.. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Rör om mjölredningen och rör ner den.
    2. Tillsätt skinktärningar, kräftstjärtar eller räkor samt grädde. Rör om och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt fettuccini och grovt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben