kräftstjärtar i jalapenosås

Serverar: 2-4 portioner

Blev bjuden på denna härliga pastasås av en väninna i Uppsala för många år sen. Svårt att reproducera receptet men det kan ha att göra med att de tfinns så mkt olika jalapenos!

Ingredienser

  • Jalapenos efter smak, till önskad styrka....)
  • ½-1 gul lök, finhackad
  • ½-1 fänkål, finhackad
  • Curry tandoori - efter smak och styrka på kryddan
  • ½ tsk timjan, torkad
  • 1 lime
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 dl vitt vin
  • Kräftstjärtar + lite spad
  • Ev extra dill, men rekommenderar inte det
  • Instruktioner

    1. Hacka jalapenosen. Löken rostas i stekpanna. Plus ev fänkål. Ha i pressad lime. Ta i jalapenos. Fräs allt i lite smör. Ha i vitt vin. Koka in. Sen på med grädden. I med kräftstjärtar på slutet innan servering + lite spad för smaksättning.... Smaka av hela tiden!
    2. TIll detta gör du då samtidigt kokt färsk tagliatelle.
    3. tomatsallad är gott till o ngt fint bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben