Kräftstjärtar i sötsur sås

Serverar: 4 portioner

Kräftor använder jag till mycket. Här är ett gott recept.

Ingredienser

  • Kräftstjärtarna
  • 200 g Havskräftstjärtar
  • 2 Äggvitor
  • 2 tb Vetemjöl
  • 2 ds Salt
  • 1 tb Smör eller margarin
  • 4 tb Matolja
  • Sötsur sås
  • 1 tb Finhackad lök
  • 1/2 dl Finhackad grön paprika
  • 1 tb Matolja
  • 1 1/2 dl Buljong t ex hönsbuljong
  • 2 tb Vinäger
  • 1 tb Strösocker
  • 1 1/2 tb Tomatpuré
  • 1/2 ts Kajennpeppar
  • 1 ts Soja
  • 1 ts Arrowrot eller potatismjöl
  • Instruktioner

    1. 1 Gör först i ordning såsen. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken och paprikan mjuk. Häll i buljongen.
    2. 2 Smaksätt med vinäger, socker, tomatpuré, soja och kajennpeppar.
    3. 3 Blanda arrowrot eller potatismjöl med lite kallt vatten och vispa ner det i såsen. Koka upp. Håll såsen varm men koka den inte mer.
    4. 4 Låt kräftstjärtarna fukta av på ett hushållspapper - särskilt viktigt om du använder djupfrysta.
    5. 5 Vispa äggvitan till skum och vispa i mjöl och salt. Lägg kräftstjärtarna i smeten.
    6. 6 Hetta upp margarinet och oljan i en stekpanna eller tjockbottnad vid kastrull. Lägg försiktigt i kräftstjärtarna - inte alla på en gång - och stek dem knapriga och gyllenbruna ett par minuter på varje sida.
    7. 7 Lägg kräftstjärtarna i en skål - häll såsen över och servera GENAST.
    8. Servera kokt ris till - gärna det sydasiatiska Jasmineriset (mums)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben