Kräftstjärtar i vitlöksås

Serverar: 4 portioner

Så himla gott. Fick receptet av en kompis och tänkte att jösses vad mycket vitlök men de var så gott

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar ca 400 g
  • 2 msk smör till stekning
  • 4 port valfri pasta
  • 1-1 1/2 dl parmesan
  • Vitlöksås
  • Ca 7 vitlöksklyftor
  • 100 g rökt skinka
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 - 1½ dl hackad persilja
  • ½ -1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    Sätt på vattnet till pastan. Skala och hacka vitlöken och skär skinkan i mycket små tärningar. Fräs vitlök och skinka tillsammans i smör, det ska inte få färg.Tillsätt buljongtärningen och vattnet,koka upp och häll i crème fraiche och persiljan. Koka såsen i 1-2 minuter. Smaksätt med cayennepeppar. När pastan är klar häller du ner kräftstjärtarna utan spad i såsen och värmer snabbt upp och serverar. Riv parmesan och servera till pastan och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben