Kräftstjärts-Bloody Mary

Serverar: 4 portioner

Kanske inget för kräftskivan, men som kul variant på skaldjursförrätt. Smakrik och god. Gillar du inte koriander kan du nog ta bladpersilja istället för att få vacker grönska, eller citronmeliss

Ingredienser

  • 1 burk - ca 320 g kräftstjärtar i lag, avrunna
  • 3 dl tomatjuice
  • 1 krm Kajennpeppar
  • Rivet skal av ½ - 1 lime
  • 4 msk limejuice, färskpressad (½-1 limefrukt)
  • 1 msk koriander, färsk hackad
  • Eller motsvarande hackad citronmeliss/bladpersilja
  • 1 dl gul och grön paprika, tärnad
  • 1 dl rödlök, tärnad
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl majskorn
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser utom majsen. Smaka av med salt och peppar och låt stå någon timme. Lägg upp i martiniglas, garnera med ett salladsblad och toppa med majsen. Vill du så serverar du med någon crostini eller baguettebit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben