Mormor Marys limpor

Inte världens nyttigaste limpor men väldigt goda och det känns som om man var hemma i mormors kök igen.

Ingredienser

  • 1 liter fingervarmt vatten
  • 3 pkt jäst
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 kg rågsikt
  • 1 pkt farinsocker. alt lite mindre om du inte vill ha fullt så sött bröd
  • Instruktioner

    Rör ner jästen i det fingervarma vattnet. tillsätt äggen saltet och sockret. Kör degen i en matberedare och tillsätt rågsikten efterhand. Degen ska jäsa endast 10 min. Fördela degen i formar och låt det sen jäsa i 40 min. Pensla med sirapsvatten. Gräddas i 200 grader ca 30 min. Ca 6 limpor

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (1)

    nilserik31 5 oktober 2009

    Jag har också av min mormor fått ett likadant recept, men jag har 4 tsk brödkryddor i degen och gör sex runda bullar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben