Krämfyllda cupcakes

Serverar: 12 portioner

Dessa underbara cupcakes täcks av en läcker vaniljkräm. När du tagit en tugga upptäcker du att samma fyllning döljs i mitten, det blir en dubbel njutning.

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 2½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl olja, neutral
  • Fyllning
  • 300 g mascarponeost
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • 1 msk apelsinskal
  • 1 dl florsocker
  • ½ krm vaniljpulver
  • 2-3 msk riven choklad, för garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en muffinsplåt som rymmer tolv muffins med pappersformar.
    2. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker, kakao, bakpulver, salt, 2½ dl vatten och olja i en stor skål. Fyll formarna till en tredjedel med smet. Grädda 15-20 minuter, prova med en provsticka att de är klara. Låt muffinsen svalna.
    3. Gör fyllningen. Lägg mascarpone, citronskal, apelsinskal, florsocker och vaniljpulver i en stor skål och vispa ihop med en elvisp till en jämn och luftig kräm.
    4. Gör ett snitt med spetsen av en kniv i muffinsen. Lägg hälften av fyllningen i en sprits med lång och spetsig tyll. Stick in tyllen i snittet och fyll muffinsen med kräm.
    5. Bred resten av fyllningen ovanpå muffinsen. Garnera ev med riven choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben