190 kalorier per portion
Detta är ett läckert sätt att tillgodose c-vitaminbehovet.
Ingredienser
4 medelstora apelsiner
1 tsk olja
300 g mjukost max 16 %, tex. Philiadelpihia light
2 stora ägg
1 äggvita
1 ½ dl florsocker
1 msk majsstärkelse
Instruktioner
Värm ugnen till 225 grader.
Finriv skalet på 2 av apelsinerna. Skala alla apelsiner med kniv så de beska vita hinnorna följer med. Skär apelsinerna i skivor tvärs över klyftorna.
Pensla 6 små ugnssäkra portionsformar rymd ca 1 ½ dl med oljan.
Vispa ihop ost, äggulor, hälften av florsockret, majsstärkelsen och apelsinskalet.
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av florsockret och vispa till en fast marängsmet.
Vänd ner lite av marängsmeten i taget i ostblandningen.
Lägg apelsinskivor i botten och upp på kanterna i formarna och fyll på med smeten. Ställ formarna i en långpanna.
Häll vatten i långpannan så det står halvvägs upp på formarna.
Lägg över ett bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fyllningen stelnat, 15-20 minuter.
Lyft formarna ur vattenbadet och låt dem svalna ca 5 minuter innan desserterna stjälps upp på tallrikar.