Krämig apelsindessert

Serverar: 6 portioner

190 kalorier per portion Detta är ett läckert sätt att tillgodose c-vitaminbehovet.

Ingredienser

  • 4 medelstora apelsiner
  • 1 tsk olja
  • 300 g mjukost max 16 %, tex. Philiadelpihia light
  • 2 stora ägg
  • 1 äggvita
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Finriv skalet på 2 av apelsinerna. Skala alla apelsiner med kniv så de beska vita hinnorna följer med. Skär apelsinerna i skivor tvärs över klyftorna.
    3. Pensla 6 små ugnssäkra portionsformar rymd ca 1 ½ dl med oljan. Vispa ihop ost, äggulor, hälften av florsockret, majsstärkelsen och apelsinskalet.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av florsockret och vispa till en fast marängsmet. Vänd ner lite av marängsmeten i taget i ostblandningen.
    5. Lägg apelsinskivor i botten och upp på kanterna i formarna och fyll på med smeten. Ställ formarna i en långpanna. Häll vatten i långpannan så det står halvvägs upp på formarna. Lägg över ett bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fyllningen stelnat, 15-20 minuter.
    6. Lyft formarna ur vattenbadet och låt dem svalna ca 5 minuter innan desserterna stjälps upp på tallrikar.
    7. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben