Krämig bacon- och fläskfileégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Denna grytan är god att äta även med potatis!

Ingredienser

  • 500 g pasta penne
  • 800 g fläskfile
  • 3 pkt bacon
  • 3 dl grädde
  • 1 pressad vitlök
  • 4 dl creme fraiche
  • Valfri mängd skivade champinjoner
  • 2 msk kalvfond
  • en skvätt äppelcidervinäger
  • soja
  • ev. lite redning ( vatten + mjöl )
  • Salt
  • Peppar
  • Färska örter t.ex persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Putsa filen och skär i fina bitar. Bryn köttet, och även det strimlade baconet. Tillsätt grädde och creme fraiche. Låt sjuda ett par minuter innan du tillsätter fonden, ev. soja och äppelcidervinäger. Rör ner champinjonerna och fin hackad persilja . Och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda ett par minuter innan servering.
    2. Serveras med en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Kruthuset 8 november 2010

    Lätt lagat och mycket gott!

    jennieerica 30 november 2010

    Jättegott, rekommenderar att alla provar denna. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben