Krämig blåbärspaj

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

En väldigt fyllig men mild paj med smak av blåbär och vanilj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 175 g smält smör
  • Bärkräm
  • 2 dl blåbär
  • ½ burk crème fraiche
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen till 175 º.
    2. Blanda ihop de torra ingredienserna till pajskalet direkt i en pajform. Häll på lite smält margarin i taget och rör ihop med mjölblandningen med en gaffel. Tryck ut degen i formen när den är helt ihopblandad.
    3. Rör ihop blåbär, crème fraiche, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Häll ut blandningen över pajdegen.
    4. Grädda ca 30 minuter i den nedre delen av ugnen.
    5. Serera med exempelvis glass eller vaniljvisp.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben