Krämig blomkålsgryta

Serverar: 4 portioner

Den här goda och billiga grytan passar till allt möjligt - pasta, ris, quinoa, matvete, bulgur, bovete, hirs, kamutvete, matkorn. Bara att välja och smaska på!

Ingredienser

  • Fullkornsris för 4 portioner (eller något av förslagen ovan)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 800 g blomkål
  • 1 röd paprika
  • ½ msk gul curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kikärter, à 400 g, ca 3 dl kokta
  • Instruktioner

    1. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Ansa blomkålshuvudet och skär i mindre buketter. Hacka paprikan.
    2. Fräs lök, blomkål och paprika i lite olja tills allt har fått färg. Krydda med curry och häll på kokosmjölk, vatten, buljongtärning och kikärter. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
    3. Servera med valfritt tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben