Krämig chokladmoussetårta
Serverar:
6 portioner
Tid:
5 timmar 30 minuter
En tårta som är enkel att göra och smakar underbart.
Ingredienser
5 dl vispgrädde
250 g mörk choklad
3 stora ägg
1 dl vit baksirap
Instruktioner
Sjud upp 1 ½ dl av grädde och lägg i chokladen. Ta pannen från värmen och låt chokladen smälta under omrörning. Låt svalna.
Blanda äggulorna med sirapen och blanda med chokladgrädden i en bunke. Låt svalna i ca 5 - 10 minuter.
Vispa resten av grädden och vänd ner den i chokladgrädden.
Fodra en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med en hård plastremsa eller konditoriband.
Häll moussen i formen och ställ in den i kylen 5 - 6 timmar, gärna över natten.
Ta ut tårta ca 30 min innan servering och garnera tårtan med choklad, bär eller vad man gillar.
Liknande recept
Chokladmoussetårta
5
12
1
Krämig jordgubbspaj
4
8
Krämig pastasallad
6
Krämig kassler
45 min
4
1
Lyxig chokladmoussetårta
5
3 h
8
1
Krämig laxtårta
5
8-10
1
Krämig fiskpanna med gräslök
4.4
2-3
5
Krämig kasslergryta med curry
5
5
1
Krämig guacamole
5
5 min
4
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!