Krämig chokladmoussetårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 5 timmar 30 minuter

En tårta som är enkel att göra och smakar underbart.

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 250 g mörk choklad
  • 3 stora ägg
  • 1 dl vit baksirap
  • Instruktioner

    1. Sjud upp 1 ½ dl av grädde och lägg i chokladen. Ta pannen från värmen och låt chokladen smälta under omrörning. Låt svalna.
    2. Blanda äggulorna med sirapen och blanda med chokladgrädden i en bunke. Låt svalna i ca 5 - 10 minuter.
    3. Vispa resten av grädden och vänd ner den i chokladgrädden.
    4. Fodra en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med en hård plastremsa eller konditoriband.
    5. Häll moussen i formen och ställ in den i kylen 5 - 6 timmar, gärna över natten.
    6. Ta ut tårta ca 30 min innan servering och garnera tårtan med choklad, bär eller vad man gillar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben