Krämig citron- och kycklingpasta med savojkål

Serverar: 4-6 portioner

Den här pastan är både snabb och enkel att tillaga - för att inte tala om otroligt god!

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 400 g savojkål
  • 4 kycklingfiléer, á 150 g
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 50 g riven parmesanost
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Servering
  • Hyvlad parmesanost
  • Instruktioner

    1. Ansa och strimla kålen. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek kycklingen gyllenbrun i 1 msk olivolja. Lägg åt sidan.
    2. Stek lök och vitlök 2-3 minuter i 2 msk olivolja. Tillsätt kålen och stek ca 5 minuter. Häll över grädden och tillsätt buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 minuter.
    3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av. Blanda ner senap, riven parmesan, citronskal och citronsaft i såsen. Krydda med salt och peppar. Vänd ner kyckling och pasta.
    4. Servera pastan med hyvlad parmesanost på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben