Krämig citronkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En frisk citronkaka som är en perfekt sommardessert. Serveras med vispad grädde och färska bär.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 2 citroner
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 citron i skivor
  • florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Smält smöret i en kastrull. Blanda med mjölet, sockret och äggulan till en deg. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Låt vila i kylen i 30 minuter, eller 5 minuter i frysen.
    3. Kläm fast folieremsor runt kanterna på pajskalet. Förgrädde i 5 minuter.
    4. Tvätta citronerna noga. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa grädden och sockret till fyllningen pösigt. Rör i citronsaften och det rivna skalet. Tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.
    5. Garnera den kalla pajen med citronskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde och färska bär.
    6. Hoppas att det smakar bra!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben