Krämig currysill med syltlök och färskpotatis

Serverar: 4 portioner

På sommaren vill man inte stå i köket hela tiden. Denna rätt går snabbt att göra och känns lätt och frisk. Genom att blanda curryn med vatten och sedan låta det stå och dra en stund får du perfekt currysmak. Sillen är god direkt men ännu godare dagen efter!

Ingredienser

  • 1 förpackning 5-minuterssill, 410 g
  • 1 msk curry
  • 2 msk vatten
  • 1 dl syltlök
  • 1 bit purjolök, ca 10 cm
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • Garnering
  • 2 salladslökar
  • 1 dl hackad gräslök
  • 20 dillvippor
  • Tillbehör
  • Nykokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Blanda curry och vatten. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Låt sillen rinna av och skär den i bitar. Hacka syltlöken. Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda majonnäs och crème fraiche med curryn. Vänd ner sill, syltlök och purjolök.
    2. Ansa och strimla salladslöken. Strö salladslök, hackad gräslök och dill över sillen. Servera med nykokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben