Krämig Daal

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Indisk linsgryta som går snabbt att göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 250 g röda linser
  • 2,5 dl vatten
  • 1 grönsaks buljong tärning
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 2 tomater
  • 1 påse babyspenat (70 g)
  • Olja
  • Salt
  • Peppar
  • Naanbröd
  • Naturell yoghurt
  • Instruktioner

    Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt med kryddorna i en tjock bottnad kastrull. Tillsätt linser, vatten, buljongtärning och kokosmjölk. Låt det sjuda ca 10 minuter utan lock. Hacka tomaterna grovt och tillsätt dom tillsammans med spenaten. Låt det sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar. Servera med naanbröden och yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Sannefrasse 2 augusti 2010

    Hallå där! Visst har du hittat det har receptet i ICA handlarnas tidning "Buffè"? En av mina personliga favoriter jag sparat därifrån, men nu har jag inte min receptbok med mig så det var tur att du lagt upp det här! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben