Krämig Drömkaka

Lättbakad och ljuvlig kaka. Servera den med lättvispad grädde och du har en efterrätt.

Ingredienser

  • 125 gr smör
  • 125 gr ljus choklad
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 50 gr mald mandel
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 50 gr hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Smält smör och chokladwn tillsammans över ett vattenbad. Tillsätt sirapen i smör/chokladblndningen.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Häll till sist i den avsvalnade chokladblandningen.
    3. Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant. Strö över hackad mandel och grädda i 225 grader ca 15 - 17 min. Täck ev. med folie om kakan ser ut att bli för mörk.
    4. Låt kakan kallna och stå svalt minst 4 timmar innan den serveras. Kakan ska vara läckert krämig och serveras gärna med mjukvispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    blanchee 12 april 2010

    ljus choklad, betyder det vit choklad eller mjölkchoklad?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben