Krämig fruktdip

Serverar: 6-8 portioner

Detta recept drar fördel av alla säsongens frukter. Dippen är en perfekt avslutning efter en god och festlig middag.

Ingredienser

  • 250 g torkade aprikoser
  • 3 gröna äpplen , skalade , utkärnade och hackade
  • 1 dl färskpressad citronsaft
  • 2½ dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 3/4 dl youghurt , naturell
  • Till serveringen
  • 1 kg blandad frukt efter säsong
  • Instruktioner

    1. Lägg aprikoser, äpplen, citron- och apelsinsaft i en kastrull. Täck över och sjud upp. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter tills aprikoserna och äpplena har mjuknat och såsen har tjocknat lite.
    2. Häll kastrullens innehåll i en mixer och kör blandningen till en jämn smet.
    3. Vispa ner youghurten. Dippen kan serveras både varm eller kall. Häll över dippen i en serveringsskål.
    4. Servera dippen tillsammans med färsk frukt i en skål. Förbered frukten genom att skölja, ansa och skära den i munsstora bitar. Trä frukten på grillspett eller servera den med tandpetare eller dessertgafflar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben